Azoknak, akik valamilyen nagyobb rendezvényre készülnek, az első és legfontosabb feladatuk összeállítani a menüsort. A menü fontos elemei a hidegtálak, amelyek felszolgálása mára szinte alapkövetelmény.…
Kreatívan használható tortadíszítő eszközök
Ahogy az emberek nézegetik a különféle sütemények készítésével foglalkozó oldalakat, előbb-utóbb sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy kipróbálják magukat ezen a téren. Ez manapság azért…
A szendvics dicsérete
Állítólag John Montagu, Sandwich negyedik grófja szenvedélyes kártyajátékos volt, és mivel semmi kedve nem volt megszakítani egy játszmát – nem is hibáztatjuk érte, hiszen éppen…
Az olasz gasztronómia
Az olasz konyha igencsak mély nyomot hagyott az egész gasztronómiai szokásokban, ugyanis innen származnak az olyan rendkívüli finomságok, amelyek bizony sok ember szívébe beleférkőztek. Az…
Luxus éttermek és éltelek a nagyvilágban?
A hétköznapjaink során el sem tudjuk képzelni, hogy bizonyos ételekért, akár tízszer, vagy százszor is többet fizethetünk, mint azokért, amelyeket nap mint nap elfogyasztunk. Persze…
A libazsír se legyen tiltólistán
A modern kor embere nagyon fél a zsírtól, minden probléma okozójának tartja, pedig kicsit nyitott szemmel kellene járni a világban és akkor egyértelművé válna, hogy…
A tradicionális konyhától a fúziós ételekig!
A 21. században a gasztronómia meglehetősen furcsa arcát is megmutatja, ugyanis néhány esetben olyan ételcsodák születnek, amelyek egy laikus számára sokszor egyáltalán nem is étel…
A fúziós konyhaművészet a mediterrán éttermekben
Kreatív, mediterrán hangulatú éttermet nehezen lehet találni. Olyat, ahol ráadásul még jól is főznek, még nehezebb. Itt a fúziós konyhaművészet találkozik a tradicionális receptúrákkal. A…