Jázmin rizs

Nincs könnyű dolguk a háziasszonyoknak, hiszen nem egyszerű úgy összeállítani az étrendet nap mint nap, hogy az változatos, egészséges és finom ételekből álljon.

Azokban a konyhákban, ahol az egészséges étkezés is előtérbe kerül, nagy szerepet kap a jázmin rizs. Ez nem sokban különbözik, a mindenki által ismert és kedvelt hagyományos rizstől, csupán a szemek valamivel hosszabbak. Nevét pedig a jellegzetes illatáról kapta, amit nagyon sokáig megőriz.

A jázmin rizs azonban nem ezért fontos alapanyaga a konyháknak. Rendkívül egészséges ételek, főleg köretek, készíthetőek belőle. Igen magas a B1 és a B3 vitamin tartalma. Az előbbinek a koleszterin szint szabályozásában van jelentősége, míg az utóbbi fokozza a szellemi teljesítőképességet.

A jázmin rizs más fontos vegyületeket is tartalmaz. Vasban is gazdag, ezért a vérképzésben is szerepe van. Szeléntartalma pedig az immunrendszert erősíti. Ha egészséges és finom köretet szeretnénk fogyasztani vacsorára, akkor a jázmin rizs jó választás lesz.