Olasz gasztronómia
Olasz gasztronómia

Az olasz konyha igencsak mély nyomot hagyott az egész gasztronómiai szokásokban, ugyanis innen származnak az olyan rendkívüli finomságok, amelyek bizony sok ember szívébe beleférkőztek. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb konyhának tekinthető az egész világon, mediterrán ételei az egekbe képesek repíteni az ízlelőket. Mindenesetre, akik az országba utaznak éljenek a lehetőséggel és ízleljék meg az olasz konyha remekműveit, finomságait, hiszen ezek egy teljesen új értelmet adnak a gasztronómia kifejezésnek is.

Az olasz fogások elkészítése nem kíván kimagasló főzőtudományt, nem igényel bonyolult főzési és előkészületi folyamatokat sem, azonban az ételek különleges ízekkel mégis igencsak sok embert képes elcsábítani. Talán nincs is olyan személy, akiben bármiféle ellenszenvet váltana ki az olasz gasztronómia, hiszen minden ember előszeretettel fogyasztja ezeket az ételeket, amelyek mára már mondhatni a világ bármelyik táján megtalálhatóak.

Érdekes módon, az ételek olyan egyszerű alapanyagokból készülnek, mint az olívaolaj, a parmezán sajt, a tengeri só, a fekete bors, a bazsalikom és a rozmaring, de a végeredmény mégis mindig igazán mennyei lesz. Az igencsak ízletes pizza és spagetti különlegességek mellett, érdemes megemlíteni a makaróni-salátát, a szicíliai narancsdesszertet, a tiramisu süteményt, a sajtos brokkolit és még tovább sorolhatnánk, hiszen egy igencsak gazdag és színes konyháról beszélünk. Az ételek frissen szedett zöldségekből készülnek el, amelyek még inkább fokozzák az egyébként is mennyei ízeket.