Munka közben a testi épségünk védelme különösen fontos. Hogyha megsérül a kezünk, máris képtelenek leszünk megfelelően ellátni az adott feladatot. A különféle anyagok száríthatják, irritálhatják a bőrt, ami kirepedezik, sőt, kiütések és sebek keletkezhetnek rajta, amelyek szintén ellehetetlenítik a munka előrehaladását.

A munkáskesztyű többféle típusa közül választhatjuk ki az ideális típust. Nem mindegy, hogy a kertben tevékenykedünk, vagy valamilyen kőműves, asztalos munkát szeretnénk elvégezni.

A munkáskesztyűnek létezik egy speciális vágásbiztos változata is, ami az éles szerszámok ellen biztosít védelmet. A sűrű szövésű anyagot nem lehet csak úgy áthasítani.

A vegyálló munkáskesztyű is nagyon kelendőnek számít, mert bizonyos oldószereknek maró hatásuk van, ami nagyon veszélyes, ha a bőrrel érintkezik. Flexelés közben szintén érdemes a munkáskesztyű és a karvédő viselete, mert a lepattanó izzó fémdarabok bőrirritációt okoznak. A netpolc.hu webáruházban megtalálható a munkavédelmi ruházat minden fajtája.