Hajhullás elleni kapszula
Hajhullás elleni kapszula

Egy bizonyos szintű hajhullás teljesen természetes, hiszen a hajszálak élettartama csupán 2-7 év. Általában pedig egyszerre több hajszál van ugyanabban a növekedési fázisban, így ezek egyszerre fognak kihullni is, de ez még egyáltalán nem jelent bajt. Probléma csak akkor van, ha több a veszteség, mint a pótlás, és gyérülni kezd a hajkorona.

Azonban ha időben észrevesszük a dolgot, és hajhullás elleni kapszula szedését eszközöljük, akkor a folyamat visszafordítható, s a külső szemlélők számára teljesen észrevétlen marad ez a kellemetlen eset. Ugyanis a hajhullás elleni kapszula pótolja azon vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, amelyek elengedhetetlenek a hajhagymák megfelelő működéséhez és a hajszálak egészségének fenntartásához.

A legtöbb ilyen termék tartalmaz A- és B-vitaminokat, biotiont, valamint E-vitamint is. Továbbá szinte minden hajhullás elleni kapszula összetevői között felfedezhetünk olyan ásványi anyagokat, mint a szilícium, cink, vas, magnézium, foszfor, kálcium és folsav. Ennek alapján persze felmerülhet a kérdés, hogy nem lenne-e ugyanolyan hatásos, ha multivitamint alkalmaznánk?

A válasz azonban nem, mert amíg a multivitaminok általában az összes, szervezetnek szükséges vitamint egyenlő arányban tartalmazzák, illetve annyit, amennyi egy egészséges testnek elegendő, addig a hajhullás elleni kapszula kimondottan a hajnövekedés serkentésére szolgáló anyagokat tartalmazza, így célirányosan a kialakult problémát orvosolhatjuk.

Olyan hatóanyagokat, mint a cisztein és a metionin, amik a hajszálak alkotóanyagának előállításához szükséges aminosavak, valamint a speciális PABA, teljesen nevén para-amino-benzoesavat nem találhatunk meg más termékek hozzávalói között, ezek csakis a hajhullás elleni kapszula összetevői, holott ezek a legújabb kutatások kiemelkedő hajnövekedést elősegítő anyagai. Tehát, ha tényleg pozitív hatást várunk, akkor a hajhullás elleni kapszula mellett érdemes dönteni, amelynek különböző fajtáit és azok összetevőit megismerheti az egeszsegszakerto.hu oldalon!