Ablakpárkányok
Ablakpárkányok

Amennyiben új házat építünk vagy csupán felújítjuk egy kissé a meglévőt, jó a munkálatot körültekintően végezni, mivel saját kényelmünk és egészségünk függhet ettől.

Ablakpárkányok tekintetében sem érdemes megspórolni az időt, hogy kiválasszuk az ingatlan ablakaihoz a megfelelőt, de a pénzt sem, hiszen nagyon sokat emelhetnek otthonunk kinézetén. Gondoljunk csak arra, hogy az ablakpárkányok kiválóak arra, hogy elhelyezzük rajtuk nyáron a virágtartókat, így csodálatos látvány nyújthatnak majd.

Természetesen ehhez olyan minőséget kell választani, amelyik nem reped meg, nem törik össze a ráhelyezett súly miatt. Bár ma már az ablakpárkányok jelentős részét műanyagból gyártják, ennek ellenére rendkívül nagy a strapabírásuk, köszönhetően a sűrű tartóbordázatnak, ami nem engedi, hogy elhajoljon.

Sőt, többféle színben is kaphatunk: dió, tölgy, de ha az egyszerűség hívei vagyunk, akkor a sima fehéret is választhatjuk. Nem kell attól sem tartanunk, hogy idővel a Nap kifakítja az eredeti színt, mivel az újabb ablakpárkányok már UV stabilak.