Az egészség megőrzése olyan feltétel, amire mindenkinek megéri kiemelt módon figyelnie. Ha valamit, akkor ezt szokták a legtöbben elhanyagolni és csak akkor foglalkoznak vele, amikor már komoly gondok vannak. A magánszemélyek életében fontos a fittség megőrzése, amire megéri kellő figyelmet fordítani, ugyanis így előzhető meg sok kellemetlenség. Egy szintet előre lépve, a munkáltatók sem hanyagolhatják el a beosztottak egészségét.

A statisztikák szépen megmutatják, hogy a magyar emberek többsége elég sokat használ fel a betegszabadságból, ami viszont kiesést jelent a munkáltatóknak, valamint költséget az államnak, hiszen az ezzel járó kiadásokat a közös kasszából finanszírozzák. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy csökkenthető legyen ez a kiadás? Valójában az egészségtudatosságot kellene javítani, valamint motiválni a személyeket arra, hogy jobban törődjenek magukkal. De ez idő és pénz!

Nem szabad álszentnek lenni, ugyanis a munkáltatók többsége biorobotoknak tekinti a személyzetet, akiknek a feladatuk, hogy minél többet termeljenek és ezt lehetőleg minimális ráfordítás mellett tegyék. Szerencsére, az elmúlt időszakban ez a mentalitás sokat javult. A céges egészségbiztosítás kihasználásával sokan jól járnak. Ez használható bizonyos Cafeteria juttatások mellé, kiegészítőként. Egy ilyen környezetben, ahol az egészségbiztosítás rendelkezésre áll, mint opció, a munkavállaló azt érezheti, hogy meg van becsülve és figyelnek rá. Érthető módon fokozni tudja a munkakedvet az ilyen plusz juttatás.

A céges egészségbiztosítás egyik nagy előnye a kedvezőbb költség. Ezt csak cégek indíthatják el, minimum 5 személlyel. Ugyanazért az árért sokféle szolgáltatás jár. Szűrések, diagnosztikai vizsgálatok, ambuláns beavatkozások ugyanúgy képbe kerülhetnek. Még 0-24 órás telefonos ügyelet is rendelkezésre áll, valamint lehetőség van nemzetközi szakvélemények kikérésére. A megbecsült munkaerő jobb teljesítményt tud nyújtani, ami sokszorosan visszahozza a céges egészségbiztosítás kezdeti költségeit. A grantis.hu weboldalon erről részletesen tájékozódhat bárki, aki érintett a témában.