A medencék tisztán tartásához elengedhetetlen a megfelelő vízforgató berendezések használata. A medence vize ugyanis vízforgatás nélkül hamar algásodik, koszolódik, amit vízforgatással vagy vegyszeres kezeléssel lehet megelőzni. A vegyszeres kezelés hátránya a környezetet terhelő anyagok használata mellett, hogy a víz pH értékét is megváltoztatja, ami az egészségre is káros hatással lehet.

A Bestway vízforgató segítségével azonban egyszerűen kristálytiszta vizet varázsolhatunk a medencénkbe. A megfelelő hatékonyság érdekében oda kell figyelni a szivattyú szűrőbetét rendszeres tisztítására, mert ellenkező esetben jelentősen romlik a berendezés hatékonysága.

A Bestway vízforgató szivattyú maximum 10 köbméter űrtartalmú puha vagy merev falú medencéhez javasolt, amit vásárlás esetén érdemes minden esetben szem előtt tartani. A papírból készült szűrőbetét cseréje háromhavonta esedékes a medence vízminőségének megóvásáért. A megfelelő vízforgató szivattyú alkalmazása pénztárcakímélő megoldás, hiszen a használatával ritkábban szükséges cserélni a medence vizét.