A kerámia fürdőkádaknak számos előnyük van. Könnyűek, meleg tapintásúak és tökéletesen simák. A víz kiöntésekor nem csapnak zajt és sokféleképpen alakíthatóak. Ezért népszerűbbek, mint a zománcos társaik. Ahhoz, hogy évekig tartsanak, megfelelő ápolásra van szükségük, különben nagyon gyorsan fénytelenek és karcosak lesznek. Természetesen az akril kád tisztítása rendszeresen meg kell történjen.

Ez nemcsak a makacs szennyeződések, például a szappanmaradványok és a vízkő, hanem a baktériumok elszaporodását is megakadályozza. Ideális esetben ezt mindennap fürdés után, vagy ha kevés az időnk, legalább hetente egyszer meg kell tenni. Mivel az akril könnyen karcolódik, az akril kád tisztításakor használjunk puha ruhát vagy finom szivacsot, valamint folyékony szappant, mosogatószert, speciális gélt. Töröljük át ezekkel a kád felületét, majd alaposan öblítsük le vízzel. Az akril kád tisztítása során az utolsó lépés egy puha ruhával szárazra törölni.

Hasznos praktikák a törölköző mosás során

Egy pihentető, hosszú fürdő után puha kendőbe burkolózni olyan érzés, amiről sokan álmodnak. Gyakran előfordul, hogy a törölköző mosás után elveszíti a puhaságát és már nem kellemes a használata. Amikor a kendőket bedobják a mosógépbe, sokan abban reménykednek, hogy amikor kiveszik ezeket, tökéletesen tiszták és puhák lesznek. Ez gyakran nem így van és a törölköző mosáskor veszít a minőségéből, kellemetlen tapintásúvá és egyszerűen durvává válik. Ezt a helyzetet azonban könnyen elkerülheti, ha betart néhány szabályt erre vonatkozóan. A kendőket nem tanácsos a többi ruhával együtt a mosógépbe tenni.

Ha nem tartja be ezt a szabályt, a ruhák kárt tesznek egymásban. A csatok, cipzárak és egyéb tartozékok kihúzzák a szálakat a kendőkből, míg a nehéz, vízzel átitatott törölközők a ruhákhoz dörzsölődve károsak a kényes szövetekre. A törölköző mosás utolsó fázisa a szárítás. Ne feledje, hogy minden törölközőt alaposan meg kell rázni, mielőtt felakasztja. Ez felemeli a szálakat, így szárítás után puhábbak lesznek.