Sok előnnyel jár a mellnagyobbítás, ezért egyre több hölgy vág bele ebbe a projektbe, amit az a tény is bizonyít, miszerint ez világszinten és hazánkban is az egyik legnépszerűbb esztétikai műtét a nők körében. Az operáció után azonban be kell tartani bizonyos javaslatokat, például tilos fizikai megterhelésnek kitennünk a szervezetünket. Dr. Falus György plasztikai sebész szerint a mellnagyobbítás műtét után „2 hónapig kíméletes életmód szükséges, nem szabad erősebb terhelésnek kitenni a szervezetet”.

Még a munkába való visszatérés is a foglalkozás jellegétől függ. A beavatkozás után már 1 hét elteltével lehet menni irodai munkába, de a nagyobb fizikai megterheléssel járó foglalkozás esetében ajánlott 2 hónapot is várni a munkakezdéssel. Fájdalmas, feszítő érzés keletkezik a mellekben a mellplasztika műtét után és ez egyéntől függően pár napig igen erős fájdalommal járhat. Viszont ez a kín fokozatosan csökken, néhány hét, esetleg pár hónap alatt teljesen elmúlik.

Ugyanis a szervezetnek szüksége van egy bizonyos időre ahhoz, hogy megszokja az implantátum okozta változásokat. Az operáció után speciális kompressziós melltartót kell viselnie a hölgynek és rendszeres kontrollvizsgálatra is kötelező járnia. A mellnagyobbítás azokban az esetekben javasolt, ha a mellek túl kicsik és az érintett nem tudja elfogadni a legfontosabb női testrészét. Ugyanakkor az is lelki problémát okozhat, ha valakinek nem egyformák a mellei, ha szemmel látható eltérés van a két kebel mérete között.

Bár igazából tökéletes szimmetria nincs a természetben, de a kicsi eltérés mégsem zavaró. Szülés, szoptatás vagy nagyobb fogyás következtében, illetve a kor előrehaladásával pedig a mellek veszítenek feszességükből, gyakran megereszkednek. Ebben az esetben a kisebb megereszkedés korrigálására remek megoldás a mellnagyobbító plasztikai műtét. A mellimplantátum beültetésével visszaállítható az eredeti állapot, a keblek újra feszesek és teltek lesznek. Természetesen, a beavatkozás után be kell tartani az orvos javaslatait.