Olyan korban élünk, amikor minden változik, semmi sem áll meg és néhány ember nem is tud lépést tartani az új trendekkel. Míg néhány évvel ezelőtt ahhoz, hogy egy jó manikűrrel büszkélkedhessünk, rengeteg időt kellett ráfordítani és annak elvégzésében a mester csupán ollót és reszelőt használt, mostanra ezek a tartozékok elmaradtak.

A köröm csiszoló megjelenése óta a manikűr elkészítéséhez szükséges idő sokkal rövidebb lett. Manapság a gépi manikűr nagy keresletnek örvend, mivel gyors és a létrehozásához a mester számos modern elektromos eszközt használ.

Ezek közül az egyik a köröm csiszoló, amivel mind a manikűrös, mind az ügyfél megtakaríthatja az értékes idejét. Az elektromos eszköz használható a manikűrözött körmök korrekciójához, a körömágybőr eltávolításához, a körömlemez polírozásához, illetve a gél lakk eltávolításához.

A köröm csiszolót a pedikűrözéshez is előszeretettel használják. Ennek köszönhetően nemcsak gyönyörű pedikűr készíthető, hanem a vendég megszabadulhat a tyúkszemektől és a bőrkeményedésektől is.