Természetes kozmetikumok
Természetes kozmetikumok

A természetes alapanyagokból készült kozmetikumok iránt egyre nagyobb a kereslet, és ezáltal a kínálat is folyamatosan bővül. A gond csak az, hogy nem minden termék tartozik a természetes kozmetikumok csoportjába, amin szerepel a természetes szó.

Sok készítmény csak tartalmaz bizonyos növényi kivonatokat, és a többi összetevő pedig ugyanúgy kémiai úton előállított alapanyag, mint más hagyományos krémek, zselék, balzsamok. Valódi és száz százalékban természetes összetevőkből, vegyszermentesen készült termékeket sokkal kevesebben készítenek.

Nagy, ismert márkák szinte egyáltalán, a kisebbek is csak növényi kivonatok felhasználásával gyártják különböző termékeiket, de nem kizárólag azokból. Természetes kozmetikumok beszerzéséért inkább kisebb manufaktúrák irányába kell elindulnunk, amelyek kimondottan a natúr készítmények előállítására szakosodtak.

Ezeken a termékeken fel van tűntetve minden felhasznált anyag, így ezeket átböngészve megbizonyosodhatunk, hogy ha mellettük döntünk, akkor valóban természetes kozmetikum kerül a birtokunkba.