szaunazas
Szaunázás

Rengeteg tevékenység van, amivel a szórakozás garantált, azonban ha szeretné összekötni a kellemest a hasznossal, akkor válassza ezt a programot! A szaunázás jótékony hatásait hosszú órákon át lehetne sorolni.

Bőrtisztító, méregtelenítő, nyugtató, közérzetjavító tulajdonsága széles körben ismert. Néhány szempontot azonban érdemes szem előtt tartani a tevékenység végzése előtt és közben. Lázasan vagy betegen nem javasolt a folyamat, viszont a megelőzés érdekében annál inkább.

Az ékszereket le kell venni, mivel azok a melegtől gyorsan felforrósodnak és a bőrt megégethetik! A szaunázás időtartamát tekintve érdemes tudni, hogy nem célszerű 8-12 percnél többet benne tölteni. A berendezés igénybevétele közben nem javasolt az alkoholfogyasztás.

Amikor végzett, hideg vízzel zuhanyozzon le vagy mártózzon meg egy medencében! Az utolsó zuhanyzás ennek ellenére történjen meleg vízzel, annak érdekében, hogy a kitágult pórusok ne tudjanak összehúzódni. A szaunázás után pótolni kell a folyadékot, ami lehetőleg szénsavmentes víz vagy gyógytea legyen!