Paramentesitok
Páramentesítők

Ha úgy lép be a saját otthonába, hogy megcsapja a dohos szag, akkor tudnia kell, hogy ennek fő oka a nyirkosság. Ha nem uraljuk a helyzetet, rövid időn belül előjöhet egyik-másik sarokban a penész, ami ha elterjed, nem a legszebb látványt nyújtja.

Ennek megelőzésére különféle megoldások léteznek, rendszerint a páramentesítők beiktatása javasolt. Az elegáns megjelenésű gépek nagyon szépen beleolvadnak a lakás dizájnjába, kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően pedig rövid időn belül képesek kiszűrni egy belső tartályba a szobában lévő nedvességet.

A párásodás oka többféle lehet. Megtörténhet, hogy a lakásban száradó ruhák miatt kellenek a páramentesítők, vagy éppenséggel amiatt, hogy a fűtőtestek túl közel vannak az ablakokhoz és a hideg, valamint a meleg levegő találkozásakor a pára az ablakokon kicsapódik.

Nem utolsósorban, ismert jelenséggé válhat az izzadó fal, amikor a külső szigetelés nem megfelelő vagy a szomszéd lakás nincs fűtve, így a közös falnál vigyázni kell arra, ki ne üssön a penész.