xilit ár
Xilit ár

Magyarországon és világszerte is nagyon sokan küszködnek cukorbetegséggel, ami azzal jár, hogy ezek a betegek nem fogyaszthatnak akármilyen édesítőszert, de még élelmiszert sem. Azonban a xilit, más néven a nyírfacukor bekerülhet a diabéteszesek étrendjébe is. Egyáltalán nem nevezhető túlzottnak a xilit ár, ráadásul rengeteg jótékony hatással bír a szervezetre.

A cukorhoz képest csökkentett az energiatartalma és tökéletesen helyettesíti azt, például meleg italok, torták, kekszek vagy más sütemények készítése során. A fogak egészségének megtartását is elősegítheti a nyírfacukor, hogyha cukor helyett alkalmazzák. A szervezet savtalanításában is nagy segítséget jelent, ugyanis lúgosító hatású.

A gombáknak sem nyújt táptalajt, tehát a Candida diétán lévők is nyugodt szívvel használhatják. Arra azonban figyelni kell, hogy élesztős ételek készítéséhez nem alkalmas! A bulkshop.hu webáruházból tanácsos beszerezni ezt az utóíztől mentes természetes édesítőszert, mert itt a xilit ár bárkinek megfizethető.