Biztonságos állványzat
Biztonságos állványzat

Nagyobb belterekben, mint például a különféle csarnokok, raktárépületek esetében, szükség lehet különféle mennyezeti, illetve oldalfali munkálatokra. A gurulós állványok éppen erre lettek kitalálva, mert így kényelmesen elvégezhetőek az olyan feladatok is, amiket nagy magasságokban kell megoldani.

De jó hasznát vehetjük a gurulós állványok valamelyikének a lakásfelújítás vagy házépítés alkalmával is. Azonban nem mindegy, hogy milyen körülmények között kerülnek felhasználásra a gurulós állványok.

Kizárólag a sík, egyenes és szilárd talajon biztonságos a használatuk. Ez legyen az elsődleges szempont, mielőtt nekilátunk az összeállításhoz. Hogyha ezek a körülmények nem állnak a rendelkezésünkre, akkor más megoldást kell keresnünk. A gurulós állványok nagyon praktikusnak számítanak.

Akár lépcsőzetes terepen is használhatóak, a menetes lábaknak köszönhetően. A szerkezetük könnyű, viszont igen masszív. A teherbírást szintén figyelembe kell venni, amikor ilyen állványokról van szó. A kerekek természetesen fékezhetőek, mert csak így biztosítható a stabil munkavégzés.