A télikertek építése kapcsán a legtöbben azt hiszik, hogy a helyiség sötétítése nem egy komplikált dolog, ezért nem is veszik komolyan ezt a lépést a projekt során. Rengetegen nem döntenek a hatékony télikert árnyékoló mellett, úgy érvelve, hogy amúgy sem tartózkodnak olyan sokat az adott helyen, ezért nem igazán éri meg túl sok pénzt a sötétítésre szánni.

Nem egy házimozi-rendszer kerül a télikertbe, hanem csak pár kanapé, talán egy tévé és egy fotel, így egy laza szabadidő helyiségről van szó, ami túl sokat nem igényel. A szakemberek azonban felhívják arra a figyelmet, hogy a télikert árnyékoló nem csupán a sötétítésről szól. Ennek sokkal több funkciója van. Ahogyan a lakás többi pontját is, a télikertet is érdemes megfelelőképpen sötétíteni. A ma kapható, igazán egyedi télikert árnyékoló fajták főként a privát szféra megőrzéséért felelnek.

Teljesen mindegy, hogy hálószobáról vagy a konyháról van szó, kétségtelen, hogy mindenkit zavarnak a kívülről érkező, kíváncsiskodó tekintetek. A télikert árnyékoló tehát segít megteremteni azt az intim és privát szférát, ahol az ember igenis otthonosan és nyugodtan érezheti magát, a nap minden szakászában. Arról sem lehet megfeledkezni, hogy a sötétítő a tér kellemes hőmérsékletének biztosításában is sokat segíthet.

Milyen az elfogadható terasz ár mostanság?

Mielőtt valaki belefogna a teraszépítésre, tudni akarja, hogy végül mennyit is fizet majd az egész projektért. A terasz ár témában számtalan minden közrejátszik. Ugye az előregyártott elemekből a helyszínen összeszerelt télikert ára szintén megannyi összetevőből épül fel. Az üveg tető elkészítése, az ajtó és ablak gyártás technológiája tág teret enged a megrendelők fantáziájának, illetve szállítási költségek is felmerülhetnek.

A terasz ár megépítése például Budapesten vagy épp Miskolcon, esetleg más városokban teljesen más lehet, mint például Ausztriában vagy épp Szlovéniában. Aki biztosra akar menni, az ellátogat a telikertepites.net oldalra és kér egy ajánlatot. Csak így derül ki pontosan, hogy a megrendelő elképzeléseivel nagyjából milyen lesz a végső terasz ár. Nyilván vannak egyéb tényezők is, amik kihatnak a végösszegre.