Tudta, hogy mindössze 5 használt 1,5 literes PET palackból pólót is lehet készíteni? Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a megfelelő hulladékgazdálkodás és így a hulladékok szétválogatása elengedhetetlen. Ezért olyan fontosak a megfelelő kukák és konténerek a szemét szétválogatásához.

Ha nem odaillő hulladék kerül a szelektív szemetes belsejébe, annak tartalma sajnos már nem alkalmas a szétválogatásra. A környezetünk védelme, a hulladéklerakókba kerülő szemét óriási mennyiségének csökkentése, a különböző anyagok újrafelhasználásának lehetősége, ezek a hulladékszétválasztás legfontosabb előnyei. A szelektív szemetes az első és legfontosabb lépést jelenti az újrahasznosítás felé. Második életet adnak a szemétnek és értékes erőforrássá teszik azt az újrafelhasználás szempontjából.

Azzal, hogy a hulladékot a keletkezés helyén, vagyis a háztartásban szétválogatjuk, jelentősen hozzájárulunk a káros anyagok környezetbe történő kibocsátásának csökkentéséhez. A szelektív szemetes nagyban hozzájárul a környezetvédelemhez.