Sminkes Budapest

Egy jól összerakott sminkkel a megjelenés is teljessé válik. A tapasztalt sminkes tudja, hogy mindig az egyénhez kell idomulnia a megalkotott kompozíciónak, így nem mindenkinél alkalmazza ugyanazokat a vonásokat.

Ha az esküvői leánykoszorú sminkjét kapja feladatul, akkor minden alkalommal másképpen teszi azt meg, mint az előzőnél. Már csak azért is, mivel sem a fej alakja, sem a frizura nem ugyanolyan. Mindemellett az emberi arc csontozata is más, a bőr tónusa eltérő, és a szemek, a száj alakja sem ugyanolyan. Ezzel a felsorolással csupán enyhén érzékeltethető, hogy milyen komplikált egy mutatós smink elkészítése. A színek általában adottak, hiszen illeszkedniük kell azoknak a ruhához és a menyasszony által elképzelt színvilághoz.

De ez édes kevés ahhoz, hogy a sminkes jó munkát tudjon végezni. Azt javasoljuk tehát, hogy az alkalom előtt, ha lehet, személyesen is találkozzanak a sminkessel, hogy részletekbe menően át tudják beszélni azt, hogy ki mit szeretne, és azt is, hogy hogyan látja azt a sminkes.