“Akik szeretik a tradicionális népi és népies mintákat, nem találják meg akárhol a megfelelő mintázatú matériákat. Gondolni kell itt például a sokak által kedvelt kékfestő anyag fajtára. Hol vehető ez meg? Évek óta bő választékkal várja a kedves klienseket a Piramis bolt, ahol nem csupán kék színben, hanem széles színválasztékból válogathat az ember ezen textíliát illetően.

Mire is jó a kékfestő anyag? Ennek az egyik fő pozitívuma mindenképp a sokoldalúságában rejlik. Ez épp úgy alkalmas ruházati, akárcsak lakástextil célokra. Ebből nyugodtan lehet varrni dekorációs függönyt, kékfestő terítőt, néptáncos ruhát, szoknyát, blúzt és persze kendőt is.

Mielőtt azonban a varrásra kerülne sor, tanácsos ezt beavatni, vagyis 40 Celsius-fokos vízben nyomkodva kimosni. Ha ez megvolt, akkor ajánlott hideg, ecetes vízben kiöblíteni. A meleg víz azért fontos, mert a kékfestő méteráru alapanyaga 100% pamut, aminek természetes tulajdonsága, hogy mosáskor valamennyit veszít a méretéből.

A kékfestő anyag ecetes öblítése pedig azért jó döntést, mert ennek azt eljárásnak hála a textil színei még inkább rögzülnek. Sőt, a sötét színek is hosszú ideig megőrzik a frissességüket ennek köszönhetően.

Egyszerűen megrendelhető az organza függöny

A kékfestő anyagon kívül, még számtalan függönyfajta is beszerezhető itt. Évek óta sokak vásárlási listáján első helyet foglal el az organza függöny. Ugye az tény, hogy ez a kellék, legyen az akármilyen típusú is, valóban otthonossá teszi a lakást.

A vásárláskor célszerű figyelembe venni, hogy mekkora is a szoba, amelyikbe kerülni fog az organza függöny. Ha nagyobb helyiségről van szó, akkor nyugodtan lehet dekorálni egy méretes, színes és mintás organza modellel. Ugyanakkor a kisebb szobákat tanácsos egyszínű, minta nélküli függönyökkel feldobni.

A Piramis szakboltban a készre varrt organza függöny széles választékban vehető meg. Teljesen mindegy, hogy a vásárló mintás, minta nélküli, egyszínű, fehér vagy színes fajtát akar, itt megtalálja azt, amelyikre régóta vágyik. Még a sötétebb színű és sűrűbb mintázatú organza függöny is megvehető. “