Panyolai pálinka

Joggal lehetünk büszkék a nemzeti italunkra, mert egyedinek számít az egész világon, de szerencsére már egyre több távoli országban kezdik megismerni a magyarok eszenciáját. A Panyolai pálinka hosszú évtizedeken keresztül vált egyre kifinomultabbá.

A titka természetesen az előállításában rejlik. Szerencsére a hagyományok nem vesztek el a múlt homályában, hanem a Panyolai pálinka ízében mindmáig érződik a főzőmesterek tradicionális munkája.

Azonban a kereslet sokkal nagyobb lett, ezért szükség volt a modern technológia vívmányaira is, amivel nagyobb mennyiségben állítható elő ebből a kiváló nedűből. Szerencsére ez nem ment a minőség rovására, mert a Panyolai pálinka esetében még mindig előtérbe helyezik a minőséget a mennyiséggel szemben.

Éppen ezért tesszük ezt mi is, amikor Panyolai pálinkát fogyasztunk. Sok nemzet készít whiskey-t, vodkát vagy borféléket. Ám a Panyolai pálinka igazi hungarikumnak számít. Az ízében ott rejlenek a nagy gondossággal kiválogatott gyümölcsök, mivel ezek szolgálnak alapul a készítés során.