Az elvárások a kor előrehaladásával folyamatosan növekednek. Az emberek többsége egyértelműen hozzászokott a jóléthez, amiről lemondani nem szívesen akar. Sajnos a gazdasági hullámzások miatt, elég gyakran alakul ki az a helyzet, hogy az erőforrások csak korlátozott mértékben vagy magasabb áron érhetőek el. Ennek következtében az árak is dinamikusan változhatnak. Ezt a vevők egyértelműen nem viselik jól, ezért gyakran az a stratégia alakul ki a gyártói szektorban, hogy csökkenteni kell a minőséget. Ezen stratégia eredményét néhányan jobban, mások nehezebben értik meg és ilyen módon hajlamosak elpártolni az adott márkáktól.

Ez nem jó a piaci szereplőknek, mert komoly kieséseket eredményez. Gyakran a bejáratott nevek minőségének csökkenése nem is a gazdasági dinamizmusok révén alakul ki, hanem egyszerűen csak annak okán, hogy több pénzt keressenek a szereplők. Jobb ezt nem kockáztatni és bevezetni azokat a metódusokat, amivel megelőzhetőek az ilyen jellegű jelenségek.

Érdemes átfutni a Denkstatt minőségirányítási rendszerekről szóló útmutatóját. Itt részletesen megtalálható minden fontos információ, aminek mentén el lehet indulni és létrehozni azt a struktúrát, ami garantálni tudja az igények megtartását. Bár a rendszer utólagos kiépítésére is nyílik lehetőség, szerencsés helyzet, ha az már alapjaiban integrálva van a cégbe és a kezdetektől fogva ennek mentén lehet dolgozni.

Az elhatározás nagyon fontos, mert a szabványok lépésről-lépésre való betartása voltaképpen a termelői rendszer előnyeire szolgál. A termelő és a vevő kapcsolata megerősödik és a márkanév a termékek csomagolásán azt fogja jelenteni a fogyasztónak, hogy megéri az árát az adott dolog. Ennél fogva, még az esetleges drágítások is elviselhetőek és nem okozzák majd olyan mértékben a bevételek csökkentését. A minőségirányítási rendszerek a fenntarthatóságot is igyekeznek kiszolgálni. A környezeti javak használata, bár még magától értetődő, de lassan eljöhet az a pont, ami alapvetően megváltoztat mindent és egy új struktúra kiépítését követeli meg. Jobb erre minél előbb felkészülni, hiszen az óra ketyeg.