Saját hifi rendszer kiépítése előtt érdemes alaposan tájékozódni a témában és esetleg szakértői tanácsokat is meghallgatni, mert számos szempontot figyelembe kell venni ahhoz, hogy tényleg a legmaximálisabb hangélménnyel gazdagodhassunk. Elsődleges szempont eldönteni, hogy milyen célra lesz használva a hifi erősítő.

Ha nemcsak analóg, hanem digitális forráseszközzel is szeretnénk összekapcsolni, akkor beépített D/A konverterre is szükség lesz. Fontos szempont az is, hogy szeretnénk-e, ha a hifi berendezés okoseszközzel vezérelhető lenne. Van, aki az analóg technológia nyújtotta előnyökre esküszik, de a hangerő szerelmeseinek is gondolnia kell az erősítő teljesítményére.

Nem utolsó sorban, figyelmet kell fordítani az elhelyezésre is, hogy a megfelelő szellőzés megoldott legyen a túlmelegedés elkerülése végett. Ha ezeket a kérdéseket sikerült megválaszolnunk, máris konkrétabban tudunk rákeresni az általunk áhított berendezésre. Az árak hűen tükrözik a hangrendszer hangminőségét, de a netdepo.hu oldal széles kínálata mindenki igényeit kielégíti.

Az 5.1 házimozi erősítő minden házimozi lelke

5.1 házimozi építése igényel némi szakértelmet a különböző elemek összeválogatását illetően. A hangfalakon kívül meghatározó elem az 5.1 házimozi erősítő is. Ez egy többcsatornás erősítő és egy surround processzor egyben. Komolyabb high-end hangfalak esetében ajánlott külön-külön megvásárolni, de az átlagos, alap rendszerekhez egy igazi 5.1 házimozi erősítő az ideális.

A megfelelő erősítő kiválasztása elengedhetetlen a legoptimálisabb zenei élmény eléréséhez, a segítségével a többi készülék és a hangfalak is a lehető legjobb teljesítményre lesznek képesek. Ha gondot okoz a beállítás, érdemes automata beállítással rendelkező típust választani.

Ez a készülék egy mikrofon segítségével, amit a hallgatási pontra helyezünk, érzékeli a hangfalak méretét, távolságát és egyéb paramétereket, ezáltal automatán beállítja saját magát. Kezdő építőként mindenképp érdemes kihasználni ezt az előnyt, amit az automatika kínál, hogy a lehető legtökéletesebb házimozi rendszert hozhassuk létre. A netdepo.hu oldal nagyban segítségünkre lehet a választásban.