Zenehallgatás során, mindenki igényli, hogy a rendszer a lehető legtisztábban szóljon. Ez azonban nem csupán a jó fejegységen és a minőségi hangszórókon múlik, hanem a Coax kábel fajtáján is. Függetlenül attól, hogy ezen a vezetéken már digitális jel továbbítása történik, egyáltalán nem mindegy, miszerint a gyártás során mennyire ügyeltek a részletekre.

A prémium ezüstözött rézszálak sokkal tisztább hangzást tesznek lehetővé, mint a hagyományos megoldások. Emellett, a bevonat és a szigetelés is óriási befolyással bír a végeredmény tekintetében. Az elektronikus panelek legalább olyan érzékenyek, mint amennyire az analóg megoldások voltak, így a Coax kábel árnyékolása kardinális jelentőséggel bír.

A nem kívánt zajok és zörejek megjelenése csak így kerülhető el biztosan. Így aztán jó észben tartani, hogy minél nívósabb összeállítást építünk, annál nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, miszerint a lehető legjobb minőségű Coax kábel kösse össze az egyes perifériákat.

Az XLR csatlakozó bekötése odafigyelést igényel

Egy igazán professzionális hangrendszer esetében az apró részletek is óriási jelentőséggel bírnak. A hagyományosnak tekinthető RCA megoldás helyett, ilyenkor már érdemes elgondolkodni az XLR csatlakozó bekötésén. Legyen szó akár audio, akár video jel továbbításáról, a valóban kifogástalan eredmény csak így érhető el.

Ez a szabvány strapabírósága és zajszűrése miatt vált etalonná, használata során pedig kizárólag arra kell ügyelni, hogy az XLR csatlakozó a megfelelő pontokon kapcsolódjon a vezetékhez. Szerencsére, ehhez kitűnő leírásokat találhatunk, de amennyiben nem szeretnénk ezzel bíbelődni, akkor készen is vásárolhatunk összeállított kábelt. Ilyenkor, arra mindenképpen fektessünk nagy hangsúlyt, hogy a perifériáinknak megfelelő hosszt választjuk, utólag ugyanis nagy bosszúságot jelent, ha valamit elmérünk.

Abban az esetben, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább kérjük ki egy hozzáértő szakember tanácsát az XLR csatlakozó használatával kapcsolatban!