Verejtékezés a szaunában
Verejtékezés a szaunában

A legtöbben utálják az izzadást, hiszen kellemetlen helyzeteket okozhat a pólón lévő folt. Pedig a verejtékezés pozitívumokkal is jár, mivel a segítségével eltávoznak a testből a méreganyagok. Ennek köszönhetően csökkenhet a bőrön megjelenő pattanások száma is.

Ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy így javulhat a keringés hatásfoka, és összességében véve egészségesebbé válhat a szervezet. A verejtékezés hatására felpöröghet az immunrendszer teljesítménye, és sikeresebb lehet a betegségek ellen való védekezés.

Azonban, ezzel párhuzamosan rengeteg ásványi anyag ürül ki a szervezetből, tehát gondoskodni kell ezek pótlásáról. A folyadékbevitel is igen fontos szereppel bír, tehát a szaunázáshoz szükség lesz egy flakon ásványvízre is. A verejtékezés felitatásához kelleni fog egy törölköző,

tehát ennek a beszerzéséről is érdemes viszonylag rövid időn belül gondoskodni. A szaunázást követően feltétlen le kell zuhanyozni, nehogy a méreganyagok visszaszivárogjanak a bőrön keresztül a testbe. Ezeket betartva hamar megnő majd a szervezet energiaszintje.