Manapság a piacon, bizony már könnyen találkozhatunk olyan alkohol tartalmú italokkal, aminek az ára megterhelő lehet a pénztárcánkra nézve. A whisky ár jelenlegi állására mondhatjuk, hogy szinte az egekben jár. Lényegében három kategóriát különböztethetünk el egymástól, ami nemcsak a fizetendő összegben, hanem a minőségben is erőteljesen megmutatkozni látszik.

Az alapkategóriába az olyan, már pár 1000 Forintért is kapható italok tartoznak, amiket a kisebb közértekben is megtalálhatunk. Természetesen a középkategóriás termékekért már jóval többet kell fizetnünk. Az olyan neves márka terméke, mint az Arran, esetleg az Aberfeldy már dupláját is rúghatja az előző kategóriának.

Habár ez még mindig nem számít akkor különbségnek, mint amit a ténylegesen professzionálisnak mondható felsőkategóriás whisky árak jelentenek. Az olyan – még alsó kategóriából is ismerhető – márkák, mint a Ballantines, esetleg a Johnnies Walker gyűjtői darabnak számító whiskyjei, akár már több millió Forintba is kerülhetnek.