A melegben mindenképp a lenge a ruházatot részesítjük előnyben. Nem csoda, hogy ilyenkor előkerülnek a szekrényekből a nyári szandálok, hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor a forró betonon kell gyalogolni és a zárt cipő fokozatosan égeti a lábunkat. Ahhoz, hogy ne legyen melegünk, nemcsak a farmert tudjuk szoknyára cserélni, hanem a cipőket is szandálra.

A piacon rengeteg lehetőségünk van, ha végigsétálunk a polcok között, megesik, hogy elsőre nem is tudunk választani. Először el kell dönteni, hogy a világosabb vagy a sötétebb árnyalatokat akarjuk-e. A világosak illenek a nyári hangulathoz, azonban könnyebben koszolódnak, nagyobb az esély rá, hogy tömegközlekedésen ránk lépnek.

Ezzel szemben a sötétet könnyebb takarítani, viszont lehet, hogy melegebb érzést ad. Ezután választhatunk formát. Vannak pántosak, cipzárosak, csatosak és kötősök is. Néhányat nagyon könnyű felvenni, másokat hosszasan kell fűzni. A nyári szandálokat alapanyag szerint is válogathatjuk, mivel vehetünk bőrt vagy szintetikust.