A kezeslábast már a nagyszüleink is ismerték és rendszeresen használták. A baba rugdalózó szinte az év bármelyik szakában felvehető és nemcsak otthonra tervezik, hanem az utcára is. A szülők válogathatnak a polcokon lévő anyagok között, mivel léteznek vékonyabbak és vastagabbak, adott hónaptól függően. Vásárlásánál van néhány aranyszabály.

Első, hogy mindig válasszunk pamutterméket, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat és megfelelően szellőzzön. Az első hónapokhoz érdemes olyat választani, amire nincs minta vasalva, mivel a rendszeres mosástól hamar el fog maszatolódni. Visszahajtható ujjú helyett, válasszuk inkább a kis kesztyűt, mivel a köröm probléma gyorsan megoldódik.

Bár léteznek kötős és gombos ruhák, azonban a balesetveszély elkerülése miatt jobb a patentos. A gallér és a csúszásgátló is teljesen feleslegesnek számít az újszülötteknél, így ne adjunk ki érte pénz. Végül, de nem utolsósorban jó, ha a baba rugdalózó és a többi ruha is hasonló színűek, hogy bármikor ki tudjuk mosni azokat.