Vannak, akik evés után elfogyasztanak egy-egy kupica gyomorkeserűt, mert az köztudottan olyan anyagokat tartalmaz és egyesít, amelyek segítik, támogatják az emésztési folyamatokat. Jelentős hányadában, a keserű likőr ízvilágát fűszerek és gyógynövények adják, de a különböző aromák és növényi kivonatok is alkalmazhatóak erre a célra.

Tapasztalható az alkoholtartalom tekintetében némi eltérés közöttük, de a szakirodalom szerint, minimum 15, maximum 45-50% érdemes számolni. Ha az asztalra kerülő ételek zsírosnak számítanak, akkor ahhoz, hogy ne okozzanak problémákat az epében, később a hasnyálmirigyben, ajánlott a keserű likőr segítségét igénybe venni.

Nagyon fontos az ízhatás, ugyanakkor az emberek nem elsősorban az ízükért kedvelik ezeket az italokat, sokkal inkább az utózöngéik miatt. Kellemesen andalító, balzsamos utóhatásuk van, amelyeknek köszönhetően, pillanatok alatt létrejön a vágyott harmónia az íz, karakter, illat és élmény között. Számtalan típusú keserű likőr szerezhető be a diszkontital.hu webshopból.