Talán közhelyesnek tűnhet ismét a mai felgyorsult világunkat felhozni példaként, de az üzleti szférában kétségkívül hatalmas a verseny. Rengeteg múlik a határidők betartásán, amelyek gyakran embert próbáló feladat elé állítják a kivitelezőket.

Az irodakonténer hatalmas előrelépést jelent a gyors telepíthetősége miatt. Ez pedig nemcsak egy egységre vonatkozik, hanem több száz négyzetméternyi épületegyüttes esetében is elmondható. Természetesen ez nemcsak üres fémdobozok együttesét jelenti, hiszen teljes felszereltségről beszélhetünk.

A korszerű szigetelő anyagok a téli, nyári használat szempontjából egyaránt alkalmassá teszik az irodakonténereket. Továbbá beépíthető fűtő-, hűtő berendezéseket is tartalmaznak, a maximális komfortérzet megteremtése érdekében.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a variációs lehetőségeknek csupán a fantázia szabhat határt. Példaként talán az építőkockákat lehetne felhozni. Az irodakonténerek is számtalan formában összekapcsolhatóak, egymásra helyezhetőek, bővíthetőek. A moduláris kivitelezés lehetővé teszi iskolák, óvodák, közösségi terek, egészségügyi épületek kialakítását is.