Európa ősi rendszerét nézve, a legtöbben találunk egy olyan szimbólumot, ami hasonló jelentéssel bír. A Yggdrasil szinte minden törzsben megjelent, mint életfa vagy égig érő fa. A magyaroknak a vallásában és meséiben is megtalálható. A fának a törzse jelképezi a világ közepét, ahol különleges élőlények élnek.

Itt található maga a kozmosz az ahhoz tartozó 9 virággal. Erre jönnek a fának az ágai és gyökerei, amelyek összekötik egymással a világokat. A vikingek hitrendszere szerint, Odin isten nevéhez fűződik a mindent összefogó fa, aki felakasztotta magát az egyik ágára. Miután 9 napon keresztül lógott mozdulatlanul, a teste hozzájárult a rúnáknak a megszületéséhez.

Ezt később a vikingek lovas képein ábrázolták, ahol a ló és a tulajdonosa között különleges kapcsolat alakult ki. Yggdrasil nemcsak a sárkányoknak, farkasoknak és más állatoknak ad otthont, de gyökerében elér az emberiség világán keresztül az óriások hazájába és az alvilágba is. A vikingshop.hu oldalon az élet fája megvásárolható ékszer formájában.