A végső összeget számos tényező befolyásolja, mint például a gyártási költségek, a márkaérték, a piaci kereslet és kínálat, az adók, illetve a vámok. A gin árak tehát kifejezetten változatosak. A gyártáshoz szükséges alapanyagok minősége és beszerzési költsége szintén közrejátszik az alakulásában.

A híresebb márkák, amelyek hosszú történelemmel és széleskörű ismeretséggel rendelkeznek, gyakran drágábban értékesítik a termékeiket. A népszerűségének a növekedése vagy csökkenése szintén hatással lehet arra, hogy milyen összeg kerül az árcédulára.

A gin árak jelentősen emelkedhetnek abban az esetben, ha az ital iránt megugrik az érdeklődés. A különböző országokban eltérő adózási szabályok vannak érvényben, amelyekhez a gyártóknak igazodniuk kell.

A kézműves, prémium termékek, amelyek kisebb tételben és egyedi receptúrákkal készülnek, elég sokba kerülnek, de aki teheti, annak érdemes áldoznia a semmihez nem fogható ízélményért. A gin árak függnek a földrajzi eredettől is, főleg akkor, ha a nedű a régióra jellemző stílusban készül.