Nehéz mindig eligazodni a textilanyagok kínálatában. Óriási a választék, különbözőek az árak és elsőre nem látszanak a lehetséges buktatók. Manapság egy jó minőségű műbőr teljesen valódinak hat. Ez azt jelenti, hogy csak a legavatottabb szem látja, hogy ez nem igazi állatbőr. Viszont strapabíró és használati tulajdonságai nagyon jók.

Ápolása is egyszerűbb mint a valódi bőr bútorok esetében, amelyek nehezen tisztíthatóak, állandó és alapos gondozást igényelnek, ezen felül igen drágák. Különféle színekben elérhető a műbőr kárpit és olyan fajták is vannak, amelyek tűz- illetve vízállóak vagy lepergetik azt.

Köszönhetően a korszerű gyártási technológiáknak, mindez lehetővé válik anélkül, hogy ennek bármilyen külső látszata lenne. A műbőr természetes adottsága, hogy egyszerűen karbantartható.

Vásárlás előtt esetleg érdemes a kárpitossal konzultálni, hogy tudja-e vállalni ezt az anyagot, mivel keményebb mint a textilek többsége. Ez esettől függően más hosszúságú szegecseket és olykor eltérő kidolgozást igényel.