Talán nem mondunk el nagy titkot, ha azt állítjuk, hogy a különlegesség, mint olyan, mindenkinek máshogy értelmezhető. A különleges női pénztárca fogalma több szempontból is elemezhető, hiszen textúrájában, látványában, de akár a belsejét tekintve is léteznek kirívónak számító példányok.

Mindenki eldöntheti a saját ízlése szerint, hogy inkább preferálja a visszafogottabb stílust vagy szereti komplikálni, kvázi megbotránkoztatni, vagy ha úgy tetszik felrázni egy kicsit a környezetét, ezáltal is impulzusokat kiváltani a többiekből.

Egy kígyóbőr imitáció vagy eredeti darab például meglehetősen rendhagyónak szokott számítani, habár el kell mondani, hogy ez is kultúra és mikrokörnyezet dolga.

Van, aki semmi pénzért nem használna ilyen karakterisztikus, mondhatni kissé harsány modelleket, mert nem érzi összhangban a belső világával ezt a stílust. A különleges női pénztárca kifejezés mindenkinek mást jelent és ez tulajdonképpen így van jól, hiszen ezáltal is tükrözi az egyéniségek különbözőségét.