Az elasztikus szalaggal ellátott ruházat nemcsak praktikus és kényelmes viselet, hanem szorosabb illeszkedést is biztosít. A textil gumi segítségével gyönyörű fodrok hozhatóak létre a szöveten, valamint szokatlan redők is készíthetőek. Mielőtt megvásárolná a terméket, meg kell ismerkednie a fajtáival, hiszen nem mindegyik használható egyformán a különböző szabású és anyagú ruhán. A textil gumit nagyon gyakran használják nemcsak a ruhák, hanem például az ágyneműk varrása során is, ahol a matrachuzatok és az ágyneműk széleinek eldolgozását végzik vele.

De mindezek mellett, a szoknyák, nadrágok, rövidnadrágok és bizonyos típusú ruhák öv részének kialakítására, a karok és a lábak aljának keskenyítésére, illetve fehérnemű és fürdőruha varrása is alkalmazható. Jól látszik tehát, hogy szinte bármelyik ruhaneműnél nagy hasznát lehet venni, a kényelem vagy a csinosabb megjelenés érdekében. A vállak, az ujjak, a derék, a nyak vagy a mellkas alá varrt textil guminak köszönhetően, a ruhák pontosabb illeszkedést kapnak és gyönyörűen simulnak az alakra.

A legtöbb gyerekruha organikus pamutból készül

Ez egy roppant népszerű textilfajta, ami különféle típusokat tartalmaz. Az organikus pamut nemcsak kiváló minőségű, hanem az is megkülönbözteti, hogy az előállításának a folyamata teljesen biztonságos a környezet szempontjából. Ezt az anyagot az újszülötteknek készült termékeknél ajánlott használni. A bio gyapot termelése során nem érheti negatív hatás a környezetet. Ami viszont a hagyományos fajtákat illeti, a termesztés folyamatában számos vegyszert alkalmaznak, beleértve a kártevők elleni védekezésre szolgáló rovarölőket is.

Az organikus pamut termesztése és felhasználása csupán az olyan szerves anyagokra támaszkodik, mint például a trágya vagy a komposzt. A talaj termékenységének növelése érdekében vetésforgót alkalmaznak. Ehhez többféle növényt termesztenek egymás után ugyanazon a földrészen. A gyapot begyűjtése pedig kézzel történik. Ha mindezeket a szabályokat alkalmazták az előállítás során, csak akkor lehet az anyagot organikus pamutnak nevezni.