Figyeljünk az IBS-re
Figyeljünk az IBS-re

Hallott már az irritábilis bél szindrómáról? Ez a betegség, vagyis az IBS, különböző tünetek által nyilvánul meg. Természetesen az emésztési gondok az első helyen állnak, ezért amikor puffadást, hasmenést vagy éppen székrekedést, esetleg gyomorégést tapasztal, mihamarabb forduljon egy szakértőhöz!

Az IBS tünetei között a mentális problémák sem ritkák, ezen belül pedig leginkább a depresszió nyilvánul meg. Nagyon sokan küzdenek vitaminhiánnyal, ezért biztosítani kell D-, K-, B12 és B7 vitaminokat, valamint a magnéziumot is. Ezeket nemcsak az IBS elkerülése érdekében fogyassza, hanem azért is, mert szükséges a szervezet egészséges működéséhez is.

A kezeletlen stressz számos betegséghez vezethet, amelyek között az IBS is szerepel. Nem véletlen, hogy egyre többen vallják azt a nézetet, miszerint a lelki problémák előbb vagy utóbb fizikai tünetekhez vezetnek. Amennyiben fontos az egészsége, érdemes több időt szánnia ezekre az információkra. Az oldalunkra kattintva pedig többet megtudhat erről.