ADR oktatás
ADR oktatás

Radioaktív anyagok szállítását nem bízhatjuk olyasvalakire, aki nem rendelkezik a megfelelő képesítéssel. Ha Ön szeretne ismeretekre szert tenni ezen a téren, majd ilyen helyen dolgozni, figyelmébe ajánlanánk az ADR oktatás lehetőségét. Nagyon fontos, hogy megfelelő személy szállítsa ezeket a veszélyes anyagokat, ugyanis a balesetek elkerülése itt az elsődleges cél.

Mivel a szabályok évről évre szigorodnak, érthető, hogy az oktatás is komoly és magas színvonalon történik. Nagy hangsúly kerül arra is, hogy milyen előírásoknak kell megfelelni egy ilyen szállítás során, de az óvintézkedések megismerése is fő cél.

Egy ADR oktatáson való részvétel érdekében fontos, hogy rendelkezzen egy alapfokú sugárvédelmi tanfolyammal. Aki még kezdő, az nálunk ezt is elvégezheti. Néhány fontos tudnivaló az ADR oktatás menetéről: a tanfolyam általában hétfői napokon kerül megszervezésre, és ilyenkor számítani kell arra, hogy többórás oktatásra kerül sor. Tantárgyi felmentésekre nincs lehetőség, ugyanis a biztonságos szállítás érdekében mindennel tisztában kell lenni.