Xiaomi Mi 5s
Xiaomi Mi 5s

Lassan elérkezik az az időszak, amikor már minden fontos feladatot egy bizonyos készülék fog elvégezni. A mobilok ebből a szempontból igen sokat fejlődtek. Ma már ugyanis a készülékek nem csak telefonálásra alkalmasak, hanem internet elérésre is. A Xiaomi Mi 5 és Xiaomi Mi 5s egyaránt kiváló rendszerű eszközök, amelyekkel a felhasználók minden tekintetben meg lehetnek elégedve.

De mit is jelent az a kis „s” toldalék? Nagyon egyszerűen a továbbfejlesztett, újított változatát az alap készüléknek. A Xiaomi Mi 5 és Xiaomi Mi 5s megjelenése között nem sok idő telt el, mindösszesen néhány hónap, de az elég volt ahhoz, hogy a gyártók alkalmazzanak olyan fejlesztéseket, ami felkelti a vásárlók figyelmét. Azonban ne legyünk szigorúak, mert az alap telefon is kiváló ár-érték arányú. A Xiaomi Mi 5 és Xiaomi Mi 5s egyaránt megéri a befektetést.

Fel is merülhet bennünk a kérdés, hogy miért engedheti meg a cég magának, hogy egy ilyen remek terméket alacsony áron adjon, amikor a más hasonló kategóriájú márkák jelentősen drágábbak? A válasz a hiányos marketingben rejlik.

Amíg a versenytársak jelentős összegeket költenek arra, hogy a médiában szerepeljenek, így elérve a célközönséget, addig a Xiaomi Mi 5, Xiaomi Mi 5s és más Xiaomi készülékek esetében kimarad ez a lépés, így jelentősen olcsóbban kaphatók. A márka stratégiája, hogy inkább többet kevesebbért, mintsem kevesebbet többért adjanak el. Az eredmény azonban nem marad el, hiszen az eladási listák folyamatosan rekordokat döntögetnek. Tény, hogy a Xiaomi Mi 5 és fejlesztett társa a Xiaomi Mi 5s is megéri a befektetést.