A sportolás jótékony hatással van az egészségünkre és fizikumunkra egyaránt, azonban, ha azt nem űzzük helyesen vagy olyan eszközökkel dolgozunk, amelyek arra alkalmatlanok, könnyedén megsérülhetünk,

A tenisz szerelmesei gyakran szenvednek ízületi fájdalmaktól és sokszor fordul elő bokaficam, ha a játék gyakorlása nem az arra alkalmas helyen folyik. A teniszpálya építés komplex feladat. Ezt csakis szakértőkre szabad bízni, akik tudják, hogy milyen szabályokat kell betartani annak érdekében, hogy a játszmák ne járjanak fájdalommal.

Napjainkban már olyan speciális burkolatokat alkalmaznak a pályák bevonására, amelyek rugalmasságuknak köszönhetően, minden eddiginél jobban kímélik a teniszezők épségét.

A teniszpálya építés során több különböző anyagokból készült réteget illesztenek egymásra, mindezt pedig egy betonból készült alapzatra építik. A burkolat fontos eleme a gumiszőnyeg, ami biztosítja a rugalmasságot, illetve a felső akril fedőréteg, ami gondoskodik a megfelelő tapadásról. A teniszpálya építés szakértelmet igényel.