Akit érdekelnek a fizika különböző jelenségei, egészen biztos nyitott lesz az új módszerek kapcsán, amelyek az energia előállítására vonatkoznak. A napelem közismert előnyei egyre csak terjednek, hiszen ahogy járja az ember az országot, számtalan váratlan helyen felbukkannak ezek a remek kis szerkezetek.

Tudni kell, hogy nem csupán egy verziója létezik ennek a technológiának sem, a legfőbb különbség a hatékonyságban van, hiszen nem mindegy, hogy egységnyi idő alatt mennyi energiát lehet generálni. Másrészt nem lényegtelen a felismerés, hogy mint mindennek, ennek is ára van, így ha jóval hatékonyabb módszereket szeretnénk beüzemelni, az sok esetben lényegesen többe kerül, mint az alapvető metódusok.

Mindenkinek magának kell tudni, hogy milyen forrásokkal rendelkezik, illetve az energiaigény és termelés mennyire lenne kihasználva, ugyanis ez nem feltétlenül kifizetődő technológia, legalábbis nem tömegesen. A napelem egészen kis dolgoknál is alkalmazható ugyanakkor, akár a háztartásoknak is könnyen elérhető.