Nem mindegy hova tesszük a betonkerítést
Nem mindegy hova tesszük a betonkerítést

Egy új otthon kialakításánál számos dolgot kell figyelembe vennünk, hogy minden megfeleljen az igényeinknek. Nem mindegy például, hogy milyen elemből lesz összeállítva a betonkerítés és az hova kerül. Természetesen, ezek általában a szomszédos telek határfelületére szoktak esni, de akkor sem mindegy, hogy pontosan milyen alapra és mi mellé helyezzük el.

A jó stabilitás érdekében, mindenképp ajánlatos lehet egy betonalapnak a megöntése, amivel egyszersmind a talaj egyenetlenségeit is ki tudjuk javítani. A betonkerítés szépsége abból adódik, hogy tökéletesen passzolnak az elemek egymásba, de mindenekelőtt a jó előkészületi munkálatok is felelősek. Vigyázva kell kiválasztani az irányt, mert nem érdemes mondjuk egy nagyobb fa közvetlen tövébe berakni.

Nem is feltétlenül gondolnánk, de egy öregnek tűnő fa is még sokáig elélhet és a gyökerei élete végéig növekednek, ezzel akár gondot okozva a betonkerítés alapjának. Nem szép látvány egy keresztben elrepedt betonelem, ezért jól meg kell gondolni, mielőtt ilyen helyre raknánk.