A 39. terhességi hét a várakozás időszaka
A 39. terhességi hét a várakozás időszaka

A szülés általában a negyvenedik hét körül történik. Ha 37. hét előtt születik meg a baba, akkor koraszülésről beszélünk, ha negyvenkettő után, akkor túlhordásról. A 39. terhességi hét az az időszak, amikor az anyukák már nagyon várják a nagy pillanatot.

Ilyenkor már hatalmas a hasuk, a magzat teljesen ki van fejlődve. Ilyenkor minden anyukának pihennie kell, hiszen a nagy hasuktól semmit sem tudnak csinálni. Minden fontosabb és könnyebbnek tűnő tevékenységhez is érdemes segítséget kérjenek.

A cipőkötés és öltözés is megerőltető lehet már ebben a hétben. A 39. terhességi hét már az utolsó stádium a várandósságban. Sokan ekkor már elkezdik érezni a fájásokat és mehetnek szülni. Ebben az időszakban a baba már sok ideget nyom, ezért nagy fájdalmakkal kell túlélni.

Ebben a korban távozhat el a nyákdugó, ami a baba egészségét hivatott védeni. Ez természetesen hamarabb is megtörténhet, mint a szülés. Távozásánál mindenképp érdemes felkészülni. A 39. terhességi hét már a végső stádium. Ettől kezdve akármikor megindulhat a folyamat.