A whisky talán a világ legismertebb alkoholos itala. A whiskey fajták széles palettáját fedezhetjük fel, és mindegyik sajátos ízjegyekkel, kultúrával, történettel rendelkezik. A világ különböző részein készülő whiskey fajták testesítik meg az adott terroir-t és a hagyományokat, így minden egyes korty egy utazás a whiskey világának egy-egy szeletébe.

A skót single malt a skót whiskey-k királya, kizárólag egyetlen malátából készül, egyetlen lepárlóüzemben. A skót hegyek és völgyek környezeti hatása, valamint a füstös tőzeg alkalmazása az érlelés során számtalan ízvilágot hoz létre. Az édeskés, gyümölcsös és füstös jegyek együttesen alkotják ezt a különleges italt.

Az ír whiskey-k egyedi lágy és könnyed karakterükkel hódítanak. A tradicionális ír blended whiskey fajták általában különböző gabonafélék, például árpa, rozs és búza keverékéből készülnek, háromszoros lepárlásnak vetik alá őket, aminek eredményeként könnyed, sima és gyümölcsös ízjegyekkel rendelkeznek. Az ír whiskey-k híresek a minőségükről és az évszázados hagyományaikról.