Radiátor átmosás ára
Radiátor átmosás ára

Bármi, amit beszereltet az otthonában, egy idő után valószínűleg elromlik vagy csökken a teljesítménye. Egyeseket meg lehet menteni, míg mások teljes cserére szorulnak. A radiátor átmosás ára többszörösen megtérül, hiszen utána olyan fűtésrendszert tudhat a magáénak, ami szinte úgy funkcionál, mint újkorában. Nem kell kidobni a fűtőtestet, ha az nem melegedik át teljesen. Megspórolja így magának a sok piszokkal járó munkát és a radiátorok árát.

Biztosan tudja, hogy körülbelül hány éve vagy évtizede működik ugyanaz a fűtésrendszer az otthonában. Gondoljon bele, hogy az átmosás után valószínűleg még ennyi ideig élvezheti a meleget. Mennyit ér ez Önnek? Az pedig mennyit ér, hogy hozzáértő szakemberek, hatékonyan és gyorsan végzik el a műveletet? Így nem kell sem emelgetnie, sem aggódnia azért, hogy vajon jól csinálja-e a mosást. Mindezek mellett, a szakértő szemek által végzett állapotfelmérés során, olyan helyeken is tisztítást végeznek, amire nem is gondolt volna.

Ha mindezt összevetjük, akkor a radiátor átmosás ára sokkal többe kerül elméletben, mint gyakorlatban. Ez azt jelenti, hogy maga a munka többet ér, mint amennyit elkérnek érte. Természetesen a végösszeg is fontos tényező. A radiátor átmosás ára számos tényező megállapítástól függ. Először is, hogy mekkora a csőrendszer, amin dolgozni kell? Padlófűtésről vagy átlagos fűtésrendszerről van szó? Elöljáróban elmondható, hogy egy átlagos alapterületű panellakás radiátorainak átmosása körülbelül 50.000 Forintba kerül ÁFA nélkül.

Ez magában foglalja a felmérést, a fűtőtestek le- és felszerelését és a csőrendszer átmosását. Viszont, nem akármilyen folyadékkal történik a művelet, hanem savas vegyszerrel, aminek árát külön számítják fel. Ez nem szokott többe kerülni 10.000 Forintnál. A vegyszert keringető gépet a munkát vállaló cég biztosítja. Ez nyomja be a savas oldatot a csövekbe, aminek az áramlási irányát meg tudja változtatni, ezáltal sokkal hatékonyabban képes a szennyeződésektől mentesíteni azokat. A radiátor átmosás ára nő a kicserélt légtelenítő szelepek számával.