Nyugdíjcélú életbiztosítás
Nyugdíjcélú életbiztosítás

Szeretné a nyugdíjas években is megőrizni a korábbi életszínvonalat? Sokan vagyunk úgy vele, hogy nem szívesen mondanánk le a megszokott dolgokról, főleg nem akkor, amikor már ténylegesen is lenne idő utazni, saját magunkkal foglalkozni. Az államtól kapott nyugdíjból azonban sajnos biztosan nem tehetjük majd meg, hogy a kívánt életszínvonalon éljünk. Az Életbiztosítás.com információi szerint kizárólag az öngondoskodás segítségével valósítható meg az anyagi biztonság a nyugdíjas évekre.

S hogy mégis milyen megoldás mellett érdemes dönteni? A Nyugdíj Előtakarékossági Számla és az önkéntes nyugdíjpénztár mellett igen nagy népszerűségnek örvend a nyugdíjbiztosítás. Segítségével nem csak célirányosan takarékoskodhatunk a nyugdíjas évekre, de életbiztosítási védelmet is kaphatunk a választott biztosítótól. Természetesen jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mennyire éri meg a nyugdíjcélú életbiztosítás. Az interneten elérhető online kalkulátorok nagy segítséget tudnak nyújtani azoknak, akik egyelőre hezitálnak, melyik megtakarítási forma lenne a leginkább ideális számukra.

Érdemes azoknak is élni az életbiztosítás felülvizsgálattal, akik már régebben kötöttek szerződést, hiszen könnyen lehet, hogy az elavult konstrukció helyett lehetséges kedvezőbb megoldást választani, mely a lejáratkor jelentős összeggel több kifizetést eredményez. Független szakértők segítségét kérve biztos lehet abban, hogy az egyéni igényeinek leginkább megfelelő konstrukciót javasolják majd Önnek. A nyugdíjas évek anyagi biztonsága érdekében megéri mihamarabb tennie, ugyanis az állami nyugdíjrendszerre értékelhető összegben biztosan nem számíthat majd.