Patkányméreg, a drasztikus megoldás
Patkányméreg, a drasztikus megoldás

Talán az összes rágcsáló közül, a patkánytól a legnehezebb megszabadulni, a rejtőzködő életmódja és magas szaporulata miatt. Egy klasszikus, ám annál hatékonyabb módszer a kiirtására a patkányméreg, ami az itt található webáruházban többféle változatban is kapható.

A patkányméreg általában mumifikáló szert és késleltetett idegmérget tartalmaz. A késleltetett hatás azért fontos, mert a patkány rendkívül intelligens állat és azonnali hatású méreg esetében, összeköti társa pusztulását az elfogyasztott eledel képével, ezért nem fogja elfogyasztani.

Viszont a késleltetett hatású mérgek fogyasztásától számított jelentős idő lehetővé teszi, hogy a patkány ne lásson összefüggést társa halála és az eledel között. A patkányméreg hatását a megtalált tetemek számából, illetve az okozott kár megszűnéséből lehet látni, hiszen egy idő után elhagyják azokat a területeket, ahol számukra érthetetlen pusztulások következnek be, így a mérgezésük hosszabb távú hatással is bír. A patkányméreg a rágcsálóirtás végleges és rendkívül hatékony eszköze.