Páramentesítő készülék

Kellemetlen, de sajnos előfordul, hogy az otthonunkban felüti a fejét a penész, ami számtalan okból alakulhat ki. Legtöbbször a magas páratartalom felelős ezért, amit a szellőztetések nem tudnak kellőképpen megoldani. Mindezt megelőzheti a páramentesítő szerkezettel, ami csökkenti a nedvességtartalmat.

Típusát tekintve háromfélét különböztetünk meg. Az első fajta az adalékanyaggal rendelkező, ami megköti a nedvességet sóval vagy egyéb anyaggal. Ezen termékek páragyűjtő tablettákkal rendelkeznek, amit alkalomadtán cserélni kell. A második típusú páramentesítő a hűtve szárító berendezés, amely ventilátor segítségével a helyiség hőjét igyekszik kordában tartani.

Minden darab tartállyal rendelkezik, amibe a hő lecsapódik. Legtöbb esetben még a levegőt is megszűri a belső porszűrő segítségével. A harmadik fajtája a páramentesítőnek pedig az integrált verzió, ami az adott termék legmodernebb darabja. Némelyik modell különleges festékbevonattal rendelkezik, vagy beleintegrálható a mennyezetbe és a falakba. Azonban ez csak átmeneti megoldás, a probléma megszüntetését az ingatlan megfelelő szigetelése jelenti.