Névnapi ajándékok
Névnapi ajándékok

Kevés kivétellel, mindenki szereti a virágokat, egyeseket a pazar színek, másokat a bódító illat ragadja meg. A virág, mint ajándék és érzéseinket kifejező tolmács emberemlékezet óta létezik. A középkorban virágnyelveket faragtak, szerelmes üzenetek, titkos vágyak hírnöke lett.

A virág a névnapi ajándékok gyakori kísérője, de nem egy esetben a virágcsokor maga az ajándék. Tulajdonképpen a névnap alkalmából nem az ajándék mérete, hanem a megemlékezés, maga a gesztus számít. Lehetséges, hogy egy szép csokor többet nyom a latban, mint egy elektromos konyhai gép.

A virágajándékozás szép gesztus, azonban jó tudni néhány íratlan szabályt, hogy ne bakizzuk el a jóindulatú szándékunkat. A virágot ajándékozás céljából illik páratlanul adni, csak a temetőbe viszünk páros számot. A csokor átnyújtása a férfi dolga, ha lehetséges bal kézzel adjuk át, mert jobb kézzel fogunk kezet. Érdemes tudakozni a névnapos kedvenc színe, virága után, de semmilyen esetben nem krizantém mellett döntsünk. A névnapi ajándékok esetében nem a méret számít, ezért kerüljük a túlságosan nagyra méretezett csokrokat.