Egy vadabb terepen igazán adrenalindús élmény tekerni. Azonban egy merev vázzal rendelkező biciklin egy igazán rázós kaland lehet, még akkor is, ha elől teleszkópja van ennek. Ezzel szemben az összteleszkópos kerékpár megadja azt az élményt, amire mindenki vágyik egy vadabb úton. Mi ennek a lényege?
Nos, a vázban található rugóstag kiválóan képes csillapítani a rázkódást, de nagyobb ugratásoknál is jó szolgálatot tesz. Az összteleszkópos kerékpár segítségével olyan dolgokat is véghez lehet vinni, amikről egy merev vázassal álmodni sem lehet. Milyen egyéb előnyökkel rendelkezik ez a bicikli? Nos, ha jól be van állítva a légnyomás a teleszkópokban, akkor hosszútávon is kiválóan lehet tekerni ezzel.

Egyesek szerint az egyetlen baj azzal van, hogy több tíz kilométeres terepen nem valami kényelmes, ugyanis a merev váz nélkül elvész a kifejtett energia. Azonban az összteleszkópos kerékpár mellett szól, hogy a rugóstagot és az első villát már szinte az összes modellnél blokkolni lehet. Miért jó ez? Ennek köszönhetően egy teljesen merev bringát lehet kezelni, ami egyenes, aszfaltos úton is beválik.