Ha az erek belső térfogatának csökkenése miatt az izmok minden alkalommal begörcsölnek a lábában, valószínűleg a testmozgás az utolsó dolog, ami eszébe jut. Pedig a testmozgás valójában az egyik legjobb dolog lehet az érszűkület kezelése szempontjából. Tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás javíthatja mind a kapcsolódó tüneteket, mind pedig a betegség előrehaladását.

A rendellenesség akkor alakul ki, amikor a koleszterinből és más zsíros anyagokból álló plakkok eltömítik a lábakhoz és lábfejekhez vezető ereket. Ez fájdalmat és görcsöket okozhat a lábakban. Úgy tűnhet, hogy a testmozgás csak ront a helyzeten, ha a cél az érszűkület kezelése.

De ennek az ellenkezője igaz: valójában javíthatja a keringését, mivel új erek képződnek. Ez pedig enyhítheti a fájdalmat. Az alapbetegség, az érelmeszesedés kezelése szintén lassíthatja vagy megállíthatja a betegség előrehaladását, és csökkentheti a szövődmények kockázatát. Azért, hogy az életmódváltás még gyorsabban eredményre vezessen, az érszűkület kezelése során az otthoni mofetta hatású lábfürdő alkalmazása is ajánlott.

Fekélyes láb kezelése a természet erejével

A diabéteszes alsó végtagok az egyik legsúlyosabb szövődmények, ami a cukorbetegségben a nem kontrollált vércukorszinthez társulnak. Amikor a bőr megsérül, a szervezet természetes gyógyulási folyamata beindul. A bőrt úgy tervezték, hogy gyógyítani tudja az időnként előforduló vágásokat, horzsolásokat és zúzódásokat, és idővel új, egészséges bőr alakuljon ki.

A fekélyes láb kezelése esetében azonban más helyzet. A fekélyek a nyílt bőrfelületek olyan típusai, amelyek gyakran nem tudnak maguktól meggyógyulni, és a fekélyes láb kezelése orvosi beavatkozást igényelhet. A fekélyek a keringési problémák következtében alakulnak ki, amikor a vér összegyűlik a vénákban. Ezek kis, nyílt sebekhez, úgynevezett fekélyekhez vezetnek a bőrfelületen.

A hasonló keringési problémák a lábakban a leggyakoribbak. A vénáknak nagy mennyiségű vért kell szállítaniuk a lábakba és vissza a szívbe, és ez különösen nehéz lehet az ülőmunkát végző embereknek. A fekélyes láb kezelése folyamatában a Fumara Pezsgőkristályok hozhatnak látható eredményt.